فرق دریل بتن کن و چکشی

فرق دریل بتن کن و چکشی زمانی مشخص می‌شود که با ویژگی‌های هر کدام آشنا شوید. هر دوی این ابزارها برای کارهای مختلف صنعتی قابل استفاده هستند و سوراخکاری سطوح مختلف سفت و سخت را انجام می‌دهند. معمولاً در زمینه ساخت و ساز کاربرد زیادی دارند، اما اگر بخواهیم از نظر قدرت یکی را انتخاب کنیم، دریل بتن کن قدرتمندتر است. البته تفاوت دریل بتن کن با دریل چکشی به این نقطه محدود نمی‌شود. این دو دریل تفاوت‌های دیگر از نظر کاربرد، عملکرد، اندازه، تجهیزات و… با یکدیگر دارند که در این مقاله از تیک تولز برای درک بهتر این موضوع، به تعریف هر یک می‌پردازیم.

معرفی دریل بتن کن

دریل بتن کن یکی از پرکاربردترین دریل‌های بازار است که کار سوراخکاری و تخریب دیوارهای سرسخت بتنی را انجام می‌دهد. این ابزار قدرت بالایی دارد و برای فعالیت‌های تخریب ساختمان بهترین انتخاب است. به‌دلیل بهره‌مند بودن از مته گیر و قلم گیر حرفه‌ای، به‌خوبی می‌تواند تخریب را در سریع‌ترین زمان انجام دهد. همچنین این دریل برای ایجاد سوراخ‌های کوچک روی بتن نیز قابل استفاده‌است و به‌دلیل طراحی سیستم ضد لرزش AVS، دقت کار تا حدودی افزایش می‌یابد.

در این دستگاه پیستون روی سیلندر قرار دارد و حین حرکت به‌سمت جلو، فشار هوا شکل می‌گیرد. در نتیجه بر اثر فشاری که ایجاد شده‌است، چکش شروع به کار می‌کند.

دریل بتن کن چیست

معرفی دریل چکشی

برای درک بهتر فرق دریل بتن کن و دریل چکشی، مدل چکشی را نیز بررسی می‌کنیم. این ابزار جزو دریل‌های برقی است که در کنار چرخش مته، عملکرد ضربه‌ای نیز دارد. همچنین به‌خوبی می‌تواند سوراخ‌هایی روی سطوح سخت مانند بلوک، آجر، سنگ و بتن ایجاد کند.

قدرت این دریل نسبت به دیگر دریل‌های چکشی بسیار بیشتر است و روی انواع سطوح سفت و دشوار اجرا می‌شود. دلیل عملکرد بهتر، وجود موتور بزرگ‌تر است. به همین دلیل، هنگام استفاده، سنگین بودن دستگاه به خوبی احساس می‌شود.

دریل چکشی چیست

فرق دریل بتن کن با چکشی

برای بررسی فرق‌های دریل چکشی و بتن کن باید از جنبه‌های مختلف آنها را بررسی کنیم. در مقایسه این دو به مواردی همچون اندازه، قدرت، اثربخشی، تجهیزات و… می‌پردازیم.

از لحاظ کاربرد

دریل بتن کن همان طور که از نامش پیدا است، مناسب سطوح سخت بتنی و کارهای ساختمان سازی است. این ابزار برای پروژه‌های ساخت و ساز که نیاز به حفاری و کنار زدن سطوح بتنی دارد، پیشنهاد می‌شود. اما دریل چکشی مناسب ایجاد سوراخ در سطوح مختلف مانند آجر، بلوک، سنگ و بتن است و دریل کاری روی سطوح مختلف را انجام می‌دهد.

از لحاظ ویژگی‌های فنی

دریل چکشی از قسمت‌های مختلف مانند دسته‌ی نگهدارنده، بالشتک، سه‌نظام و آرمیچر تشکیل‌می‌شود. با استفاده از این ابزار، اقدامات دریل کاری و ایجاد سوراخ به‌حالت ضربه‌ای شکل می‌گیرد. این دستگاه براساس قدرت اجرایی به مدل‌های مختلف تقسیم شده‌است. هر چه توان دستگاه بالاتر برود، قدرت آن بیشتر می‌شود و برای کارهای سنگین و طولانی قابل استفاده‌است.

دریل بتن کن با توجه به وزن و طراحی قلم به مدل‌های مختلف چهار شیار، پنج شیار و ستاره‌ای تقسیم می‌شود. مدل‌های دارای شیار بیشتر برای کارهای سنگین‌تر استفاده می‌شوند؛ بنابراین در کارهای نصب و تاسیسات برای سوراخ کاری و کندن بسیار پرکاربرد هستند. مدل‌های چهار شیار این دستگاه، قلم نازکی دارد و با وزن سبک تولید می‌شود. اندازه مته آن نیز حدود 23 میلی‌متر است. اما مدل پنج شیار با قلم ضخیم‌تری تولید می‌شود و وزن بیشتری نسبت به بتن کن چهار شیار دارد. این مدل توانایی تخریب را نیز دارد و با مته ای به‌اندازه 34 میلی‌متر طراحی می‌شود.

دریل چکشی

از لحاظ قدرت و توان

در بررسی فرق دریل بتن کن و چکشی، باید قدرت و توان را در نظر بگیریم. دریل بتن کن نسبت به دریل چکشی قدرتمندتر است و در صورتی که بخواهیم یکی از آنها را انتخاب کنیم، باید به سنگینی کار توجه داشته‌باشید. اگر از هر دو ابزار استفاده کرده باشید، به‌خوبی قدرت دریل بتن کن را درک کرده‌اید و متوجه سنگین بودن آن نسبت به دریل چکشی شده‌اید.

از لحاظ سرعت

اثربخشی و سرعت این دو دریل، با توجه به مشخصات فنی بیان می‌شود. نیروی ضربه در ژول دریل چکشی بیش از 20 ژول است؛ اما دریل بتن کن تنها حدود 15 ژول سرعت دارد. پس سرعت بتن کن نسبت به دریل چکشی بسیار بیشتر است و در ایجاد برش و سوراخ راحت‌تر عمل می‌کند.

از لحاظ ابعاد و وزن و قابلیت جابجایی

از دیگر پارامترهای قابل بررسی در تفاوت‌ها، اندازه و ابعاد است. در حالت کلی، دریل‌های چکشی اندازه و سایز کوچک‌تری نسبت به دریل‌های بتن کن دارند. تنها نوع خاصی از آنها در اندازه بزرگ طراحی می‌شود. پس زمانی که تصمیم به استفاده از این ابزارها دارید، با توجه به‌ اندازه و ابعاد آن اقدام به خرید کنید.

دریل‌های چکشی به‌دلیل داشتن موتورهای سنگین وزن بیشتری نسبت به دریل‌های بتن کن دارند. به همین خاطر، قابلیت حمل و جابجایی آنها یکی از مهم‌ترین تفاوت این دو ابزار شناخته‌شده‌است. در حالی که با کاهش وزن دریل، جابجایی آن راحت‌تر است و حین کار، موجب ارتقا دقت می‌شود.

از لحاظ قیمت

با بررسی فرق دریل بتن و چکشی می‌توان حدس زد، قیمت کدام پایین‌تر است. دریل‌های بتن کن به‌ دلیل قابلیت و تجهیزات جانبی کمتر، قیمت مناسب‌تری دارد. همچنین قدرت تخریب کمتر آن روی این موضوع تاثیر گذار است. البته عوامل دیگر مانند عملکرد، کیفیت و برند انتخابی نیز بر قیمت نهایی تاثیر می‌گذارد.

دریل بتن کن

از لحاظ ابعاد و انواع سه‌نظام

دریل‌ها دارای سه‌نظام مختلف هستند که سایزهای مورد استفاده آنها روی بدنه مشخص می‌شود. مدل 13 میلی‌متری نسبت به موارد دیگر کاربرد بیشتری دارد. این ویژگی بدین معناست که توانایی قرارگیری مته 13 میلی‌متر را دارد.

دریل بتن کن از چهار شیار با ویژگی‌های مختلف ساخته‌می‌شود. به علاوه امکان استفاده از قلم و مته به قطر 30 میلی‌متر را دارد. مدل پنج شیار آن، با مته به قطر 34 میلی‌متر طراحی شده که نسبت به مدل قبلی سنگین‌تر است و برای کارهای سنگین استفاده می‌شود.

از لحاظ میزان لرزش

دریل بتن کن به‌دلیل برخورداری از سیستم ضد لرزش AVS، تا حدود زیادی بدون لرزش است و حین کار از ایجاد لرزش‌ها جلوگیری می‌کند. البته امروزه برخی مدل‌های دریل چکشی نیز دارای این ویژگی هستند. اما در حالت کلی، این ویژگی برای آنها نسبت به مدل‌های بتن کن پررنگ نخواهد بود.

از لحاظ انواع تجهیزات و مته

دریل بتن کن مناسب فعالیت‌های ساختمان سازی بزرگ و سوراخ کردن بتن است و از تجهیزات مختلف مانند انواع مته در قطرهای مختلف و چاک مته پیشرفته تشکیل‌می‌شود. اما دریل چکشی تجهیزات کمتری دارد.

تفاوت دریل بتن کن و چکشی

دریل بتن کن بهتر است یا دریل چکشی؟

انتخاب بهتر به شرایط کاری و هدف شما بستگی دارد. اگر تصمیم به سوراخ کردن سطوح سخت مانند گچ، فلزات و چوب را دارید، دریل چکشی با قدرت‌های متفاوت انتخاب مناسبی است. اما برای تخریب سطوح دشوار مانند بتن و آرمه، دریل بتن کن انتخاب بهتری است. زیرا با قدرت بیشتری کار می‌کند و عملکرد بهتری دارد.

جمع‌بندی

با بررسی فرق دریل بتن کن و چکشی می‌توان حدس زد در چه مواقعی باید از کدام گزینه استفاده کرد. مهم‌ترین تفاوت‌های این دو ابزار، در زمینه‌های قدرت، اندازه، سرعت، کارایی، قیمت و تجهیزات جانبی آن است. دریل بتن کن با موتور قدرتمندتر و قیمت بالاتر برای کارهای سنگین مناسب است. اما دریل‌های چکشی برای کارهای سبک انتخاب بهتری است.

‫5/5 ‫(1 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *